2 izb. byt Mučín – VYDRAŽENÉ

Informácie Mapa Dokumenty

Vyvolávacia cena:

4980 €

Číslo dražby: 1122019


Kraj: Banskobystrický

Okres: Lučenec

Mesto: Mučín

Katastrálne územie: Mučín

Úžitková plocha: 64 m2


Miesto konania dražby: Lučenec

Adresa dražby: Notársky úrad JUDr. Andrea Barancová, PhD., so sídlom: Dr. Herza 374/12

Dátum konania dražby: 15.10.2020

Čas konania dražby: 10:30 hod.

 

1 obhliadka predmetu dražby: 29.09.2020 11:15 hod.

2 obhliadka predmetu dražby: 06.10.2020 11:15 hod.

Miesto obhliadky: Hlavná 65, Mučín GPS: 48°14'39.0"N 19°42'11.8"E

Kolo dražby: 1

Znalecké ocenenie: 4980 €

Dražobná zábezpeka: 1000 €

Minimálne prihodenie: 100 €

Opis predmetu dražby

Predmetom dražby je súbor vecí, ktoré tvoria nehnuteľnosti evidované Okresným úradom Lučenec, katastrálny odbor, obec Mučín, k ú. Mučín na liste vlastníctva číslo 320 a to:

– byt číslo 3, na 2. poschodí, vchod: bez číselného označenia, nachádzajúci sa v bytovom dome súpisné číslo 65, postavený na parcele KN-C číslo 223

a k vlastníctvu bytu číslo 3 prislúchajúci spoluvlastnícky podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a na príslušenstve vo výške 6311/24854

Spoluvlastnícky podiel vo vlastníctve poručiteľa spolu 1/1 z celku

(ďalej len „predmet dražby“)

 

Predmet dražby sa nachádza v murovanom bytovom dome so sedlovou valbovou strechou, ktorý má 1+2 podlažia, 1 vchod, v dome sú 4 byty, na valbovej streche je škridlová krytina, vonkajšie omietky sú brizolitové, v dome nie je ústredné vykurovanie, dom nemá výťah, stavebnotechnický stav je bez vykonávanej stavebnej údržby. Byt je na druhom poschodí, dispozične pozostáva z dvoch obytných miestností a z príslušenstva, ktoré tvorí chodba, kuchyňa s jedálenským kútom, špajza, kúpeľňa s WC a pravdepodobne dve pivnice v suteréne domu. Zistená podlahová plocha bytu s príslušenstvom je 63,11 m2. Byt je v pôvodnom stave, bez vykonaných rekonštrukcií, v súčasnom období nie je obývaný, je zdevastovaný, vyžaduje rozsiahlu rekonštrukciu. Bytové jadro je murované, v kúpeľni je smaltovaná vaňa s keramickým obkladom, umývadlo, WC a elektrický bojler na ohrev TÚV. V kuchyni je krátka linka na báze dreva s nerezovým drezom, pákovou nerezovou batériou, sporák sa v kuchyni nenachádza. Podlahy v izbách sú z bukových vlysov, v ostatných miestnostiach je keramická dlažba, steny sú s vápennými hladkými omietkami, okná drevené zdvojené, dvere drevené plné hladké alebo zasklené. Vykurovanie v byte nie je, na ohrev TÚV slúžil elektrický bojler umiestnený v kúpeľni, jeho funkčnosť nebolo možné overiť, v byte je odpojená dodávka elektrickej energie.
S vlastníctvom bytu je spojené spoluvlastníctvo spoločných častí a spoločných zariadení domu v podiele 6311/24854. Spoločnými časťami domu sú základy domu, strecha, chodby, obvodové múry, priečelia, vstup, závetrie, schodiská, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie, ako aj zvislé nosné konštrukcie. Spoločnými zariadeniami domu sú práčovne, kočikárne, ďalšie spoločné priestory, bleskozvod, STA, vodovodné, kanalizačné, elektrické, telefónne a plynové domové prípojky a to aj v prípade, že sú umiestnené mimo domu ak slúžia výlučne domu.
Znalcovi nebol predložený písomný doklad o veku stavby, podľa zistení pri miestnom šetrení a výpovedí svedkov bol dom bol daný do užívania cca v roku 1963, vzhľadom na zistený technický stav a vykonávanú údržbu stanovil znalec pre výpočet opotrebenia nehnuteľnosti lineárnou metódou životnosť stavby na 100 rokov.